Kulturnatten

15.October 2021

Kulturnatten

Kom med når Forsvarsministeriets Ejedomsstyrelse inviterer til "åbent hus" på projektet Restaurering og modernisering af Nyboder - etape 2 på Kulturnatten den 15. oktober 2021.

 

Borgergade, september 2021

 

På Kulturnatten byder vi indenfor i to af projektets 83 boliger, så I med egne øjne kan se den omfattende proces bygningerne gennemgår. 

 

På hjørnet af Suensonsgade og Borgergade kan I se en af de bygninger, der er længst fremme i projektet, hvor de bevaringsværdige snedkerelementer mv. er genmonteret i huset.

I den anden ende af Suensonsgade - ud mod Kronprinsessegade - åbner vi op for et hus, hvor mange af bygningens inderste lag stadig er synlige. Her vil I bl.a. kunne se de bare murstensvægge og bindingsværk helt tæt på.

I begge af de to huse kan I møde bygherre, arkitekter og håndværkere bag projektet, der står klar til at fortælle om det spændende og udfordrende med at arbejde med de gamle, fredede bygninger. I kan bl.a. høre mere om visionen bag Nyboder Campus, den arkitektoniske idé bag moderniseringen og hvilke særlige håndværksmetoder - nye som gamle -  håndværkerne bruger i byggeriet.

 

Besøg også Nyboders Mindestuer i Skt. Pauls Gade 24, hvor der traditionen tro vil der være rundvisning i udvalgte boliger.

 

Vi håber, at I vil besøge os på Kulturnatten og gå på opdagelse i Nyboders unikke bygnings- og kulturarv!

 

Arrangementet i Nyboder har nr. 408 i Kulturnattens program. Se mere her


Adressen er Suensonsgade 5 og Suensonsgade 49.

 

Nyboder gårdrum

 

Suensonsgade

 

Foto: Jens Frederiksen. Sidste år kunne de besøgende se den nøgne tagkonstruktion - i år er taget helt færdigt og vi vil istedet byde indenfor i husene, hvor de originale vægpaneler og døre igen pryder flere af væggene.

 

Byggeafsnit 2 sep 2021

 

Foto: Jens Frederiksen. På kulturnatten vil det også være muligt at se en af de boliger, der bliver sidst færdige. Her kan man gå på opdagelse i de mange forskellige mursten og det synlige bindingsværk, der begge fortæller historier om de mange krige, brande og ombygninger, som er sket i området.