Kulturnatten

11.October 2019

Kulturnatten

- Camilla Mørch Pedersen, arkitekt og projektleder

Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse takker alle de, der kom til byggepladsbesøg i Nyboder til Kulturnat 2019. 

 

Nyboder inviterede indenfor på en regnfuld københavnsk Kulturnat med åbent hus på byggepladsen for restaureringsprojektet, rundvisning i udvalgte boliger og foredrag om Forsvarets veteranindsats mm. i Nyboders Mindestuer. 

 

De besøgende på Kulturnatten kunne komme med ind bag byggehegnet og se en af de boliger, der er under ombygning. Bygningens inderste lag var eksponeret, og man kunne se de bare murstensvægge og den rå tagkonstruktionen helt tæt på. I huset kunne man møde bygherre, rådgivere og håndværkere bag projektet samt høre mere om visionerne bag Nyboder Campus og den omfattende modernisering.

 

Vi takker alle, der trodsede regnen og gik på opdagelse i Nyboders unikke bygnings- og kulturarv. 

 

På gensyn næste år!


 

Foto: Jens Frederiksen. Projekt Modernisering og Restaurering af Nyboder holdt åben byggeplads. I etape 2 af projektet, som er i gang nu, restaureres 54 huse.

 

Foto: Jens Frederiksen. Indenfor i tørvejr. Ca. 100-120 besøgende lagde vejen forbi byggepladsen, der var en ud af mange aktiviteter i Nyboder på Kulturnatten. 

 

Foto: Jens Frederiksen. "Der var god stemning, og folk blev længe og kiggede, lyttede og stillede spørgsmål", fortæller projektlederne ved projekt Restaurering og Modernisering af Nyboder - Etape 2.

 

 

​”Vi havde en rigtig god aften med mange interesserede tilhørere. Mange kender det ikoniske gule Nyboder – og synes, det er interessant at få et kig indenfor. Jeg vil tro, at omkring 700 lagde vejen forbi Nyboder trods regnen. Det er cirka på samme niveau som sidste år”, fortæller Esben Andersen, chef for Forsvarets Boligkontor.

 

 

 

Foto: Jens Frederiksen. Esben Andersen viser rundt i Nyboder.

 

Foto: Jens Frederiksen